Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Професор Людмил Гетов стана носител на наградата „Професор Александър Фол”, връчена му в Казанлък

 Казанлък. Професор Людмил Гетов стана носител на голямата награда на „Професор Александър Фол”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Статуетката, изразяваща легендарния Орфей, бе връчена от кмета на община Казанлък Стефан Дамянов, в рамките на четвъртите поред Празници на тракийските царе в Долината, за заслуги в проучването и популяризирането на тракийското изкуство и култура. Призът „Професор Акександър Фол” се връчва за трети път. Досегашни носители са: д-р Георги Китов и ст. н. с. Мария Чичикова. Д-р Китов връчи своя личен подарък на професор Гетов – пръстен с образа на Артемида Фосфорос – копие от сребро със сертификат за автентичност.
Професор Гетов благодари за наградата от Казанлък, като припомни, че е започнал научната си дейност именно в историческия музей в града на розите. В момента професор Людмил Гетов чете лекции в Югозападния университет в Благоевград и в СУ”Свети Климент Охридски” в столицата.


Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов откри четвъртите поред празници в Долината на тракийските царе, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Организатори на Дните на тракийската култура са община Казанлък, исторически музей „Искра” и фондация „Българска роза”. Тазгодишните празници преминават под патронажа на Министъра на културата професор Стефан Данаилов. На откриването присъстваха и: народният представител Иван Гороломов, Д-р Георги Китов – почетен гражданин на Казанлък и първи носител на наградата „Професор Александър Фол”, ст. н. с. Мария Чичикова – миналогодишен носител на приза, гости от страната и чужбина. При откриване на Дните на тракийската култура кметът Дамянов обяви, че в началото на следващия месец ще се проведе работна среща относно проекта „Севтополис”, в подкрепа на който продължава и днес събиране на подписка.

29 август 2008 | Радио "Фокус - Велико Търново"
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж