Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Празниците, посветени на Тракийските дни на културата в Казанлък, завършършиха

 Казанлък. Четвъртите поред празници в Долината на тракийските царе в Казанлък завършвършиха на 30 август 2008  с балетен спектакъл на студио „Арабеск”. Той ще събра казанлъчани на площад „Севтополис” в 20.00 часа.

Организаторите община Казанлък и фондация „Българска роза” са се погрижили за зрителите, осигурявайки места за сядане. 30 минути преди „Арабеск” на сцената с тракийски мотиви се качиха участниците в програмата от школата за древни бойни изкуства „Багатур”.
В тези две участия завършиха празниците, посветени на Дните на тракийската култура в Казанлък. В рамките на празниците бяха открити няколко изложби, една от които посветена на „100 години живот и дело на професор Димитър Димитров”; състоя се научна конференция с представители от страната и чужбина, сред които бяха: професор Валерия Фол, ст.н.с. Георги Китов, ст.н.с. Мария Чичикова, професор Николай Овчаров, професор Иван Маразов, професор Людмил Гетов, който стана носител на тазгодишната голяма награда „Професор Александър Фол”; бе представен и документалния филм „Тракийска мистерийна драма”, проведе се бодиарт пленер, демонстрираха се и казанлъшки занаяти.
Тазгодишните Дни на тракийската култура се провеждат под патронажа на министъра на културата професор Стефан Данаилов.

30 август 2008 | Радио "Фокус - Велико Търново"
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж