Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Надяваме се да няма стачка на учителите тази година, заяви родител от Казанлък

 Казанлък. „Голяма част от родителите се надяваме през новата учебна година учителите на нашите деца да не стачкуват”, заяви за радио „Фокус”-Велико Търново Надежда Тотева – майка на първокласник от Казанлък.

Тя допълни, че евентуалните протести на преподавателите са основно притеснение за повечето родители. „Надяваме се учителите да не стачкуват, защото в крайна сметка децата не са виновни за ниските им заплати. Едни протести ще доведат до изоставане в учебния материал, след кето ще се наложи неговото бързо наваксване”, коментира Надежда Тотева. Тя бе категорична, че предпочита учителите на нейното дете да са строги и взискателни, но и приятелски настроени. Тотева не скри, че се притеснява и от това как детето ще се адаптира към новата среда и ще започне да общува със съучениците си. „Надявам се да няма конфликти между децата и да се стига до това те да се карат. За мен е много важно адаптирането на детето към новия му начин на живот, защото тръгването на училище, е важна и голяма стъпка в живота на един първокласник. Той излиза от детската градина и тръгва на училище, което ще рече, че това е преломен момент в живота на детето”, допълни Надежда Тотева.
За самата нея изборът на училище не е бил труден, тъй като предварително е знаела какво иска. „Държах много детето ми да е в паралелка със засилено изучаване на английски език и математика и го записах в такава”, заяви Тотева.
Тя допълни, че за много родители друг проблем е прибирането на детето от училище, но „В крайна сметка всеки намира алтернативен вариант и решава проблема си, както може”, посочи Тотева.

02 септември 2008 |  Радио "Фокус - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж