Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Николай Терзиев поздрави журналистa носител на „Златното перо“

Журналистката Йорданка Трополова бе отличена с най-високото признание от Съюза на българските журналисти - "Златно перо" в петък в читалище „Напред“ в Павел баня на специална литературна вечер.

Литературната среща премина под наслов „Творчески портрет на журналиста и общественик Йорданка Трополова“. Литературната среща е посветена на 80-годишния юбилей на писателката и журналистката и е част от програмата на Празника на Павел баня 8-ми септември.

Най-високото журналистическо призвание „Златното перо“ бе връчено на Трополова лично от Снежана Тодорова - председател на Съюза на българските журналисти. Тодорова определи вечерта като празник на духа. 

„Радвам се, да съм част от звездния професионален миг на г-жа Трополова. Не случайно тя получи златното перо, но няма как да не го получи след като има златно сърце.”, заяви пред присънващите Терзиев.

„Днес аз опознах Йорданка Трополова с цялата и широта и професионализъм. Тя е изключителна жена със златно сърце и чувство за справедкивост.”, каза още председателя на столетницата в Казанлък.

Николай Терзиев допълни, че може би той познава г-жа Трополова от най-кратко време. Тяхната първа среща е била преди няколко месеца на една бележита дата. Когато заедно с нея са отпразнували рождения ден на Апостол на свободата Васил Левски на 18 юли в Джанановата къща.

„И още тогава, от пръв поглед аз открих и усетих златното сърце на Йорданка Трополова. Тя е истинска, каквато е и журналистиката й.”, каза Теризев.

Йорданка Трополова е член на Съюза на българските журналисти. Значителна част от професионалната й кариера е свързана с Комитета на българските жени, в който работи като завеждащ отдел, секретар и първи заместник председател. Трополова работи и като главен експерт по социалната политика в Социалния съвет на Министерски съвет.

Пенсионира се като главен редактор на списание "Лада", след което продължава да работи в "Ние жените", сътрудничи активно на списание "Български дипломатически преглед" и "Българе", в които редовно помества материали за известни личности и културни събития в община Павел баня. През последните единайсет години тя е част от екипа на регионалния седмичник вестник „Долина“.

За активна участие в социалистическото строителство и е присъден орден „Червено знаме на труда”.  Тя е удостоена и с орден "Кирил и Методий" - първа степен за активна работа в областта на културата.

В края на 2010 година Йорданка Трополова бе наградена от Европейския синдикален комитет по образованието и СБУ с Почетна грамота "Журналист на годината - 2010". Отличието й е присъдено "За професионално и обективно отразяване активността на Синдиката на българските учители през 2010 г.".

Юбилейното събитие уважиха Снежана Тодорова - председател на Съюза на българските журналисти, Екатерина Павлова от списание "Дипломатически преглед", кмета на Община Павел баня Станимир Радевски, председателя на БСП-Павел баня Атанас Пъдев, председателя на БСП-Казанлък и кмет на село Шейново Николай Терзиев, учители, ценители на словото, близки и приятели на Йорданка Трополова.

 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: