Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

РАО "Тракия" връчи сертификати от обучението си на представители на общини

 Казанлък. Двама чехи от чешка консултантска фирма обучаваха в продължение на три дни представители на общините-членове на РАО „Тракия"- Стара Загора в комплекс в Слънчев бряг, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

В края на обучението асоциацията връчи на участниците сертификати за успешно завършения курс по „Гражданско участие в местното самоуправление".
Представител на община Казанлък бе заместник-кметът по Бюджет и финанси Емил Караниколов, който заяви, че такъв вид обучения са ползотворни и необходими за развитието на общините. „Модулите, по които бяхме обучавани, са: въведение в местното самоуправление и принципи на гражданско участие, теоритични аспекти и практически промени за гражданско участие, стратегии, методи и инструменти за въвличане на гражданите в процеса на вземане на решения. Ликторите ни запознаха и с начините за планиране и разработване на индивидуални проекти", разказа Караниколов.
Обучението се реализира по проект „От широка гражданска подкрепа към устойчиво развитие на региона". То се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирано от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Радио "Фокус - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж