Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Свалят цените на топлото в Казанлък

 Казанлък. С два лева по-евтино спрямо миналата година ще струва мегават час топлинна енергия в Казанлък през новия отоплителен сезон, информираха от ТЕЦ –а, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

Дружеството е решило да сведе цената до 87.95 лева за мегават. Когато ТЕЦ-ът работеше на мазут цената достигаше 120 лева. Целта на дружеството е да си върне изгубените абонати, които са около 5 000 души. От ТЕЦ-ът се надяват да привлекат битовите си клиенти при предлаганата атрактивна цена на топлата вода, която е 6 лева за кубик.
Близо 3 000 абонати са длъжници на казанлъшкото дружество, като сумата е 1 млн. лева. Заведени са 700 дела срещу тях. От първи септември ТЕЦ-Казанлък след проведената лятна профилактика възстанови своята дейност. От дружеството заявиха, че нямат неизплатени стари задължения за газ, което дава сила за работа на дружеството през новия отоплителен сезон. В момента собственикът и ръководството на дружеството търсят резерви за ново намаление на цените, посочиха от ТЕЦ-а и допълниха, че при 3000 потребители и обслужване на старите задължения от абонатите е твърде вероятно допълнително да се намали цената, от което ще спечелят гражданите на Казанлък. „Увеличаване ефективността и капацитета на ТЕЦ-Казанлък се дължи на въведената модерна технология когенерация, която заработи за пръв път в България. Произвежда се топлинна електрическа енергия, увеличават се приходите на дружеството и се стабилизира неговата дейност. ТЕЦ-Казанлък има сериозна инвестиционна програма", допълниха от дружеството.

 Радио "Фокус - Велико Търново"
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж