Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Четиринадесетият Eсенен салон в Казанлък се открива тази вечер

По традиция в Казанлък всяка година в навечерието на една от най-светлите дати в българския календар – 1 ноември – Деня на народните будители, залата на Културно-информационния център на  ул. "Искра" 4 събира изтъкнати майстори на четката от община Казанлък. Тази вечер за четиринадесети път се открива Есенният салон в града на розите, който с основание се нарича и град на художниците. Есенен салон 2015 г. се провежда под патронажа кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

С над 65 творби се включиха 43 творци, които представиха живопис, графика, скулптура, приложно изкуство. За вернисажа са подредени 50 творби в залата на Културно-информационния център.

Със Заповед на кмета на община Казанлък бе определена комисия в състав: председател  - Петя Минекова – директор на НГПИД "Акад. Дечко Узунов“ и членове Велин Дечков – заместник-председател на СБХ Казанлък; Румен Петков – член на СБХ Казанлък, художник юбиляр; Катя Христова - носител на I награда в Есенен салон ’2014; Галина Иванова – преподавател по изобразително изкуство. Комисията разгледа постъпилите конкурсни работи, а авторите на отличените творби ще станат ясни тази вечер от 17.30 часа на ул. „Искра“ 4.

Пресцентър на Община Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: