Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Националноосвободителните движения в българските земи ХV - ХІХ в и тяхното отразяване в музеите

 София. Юбилейна национална научна конференция на тема "Националноосвободителните движения в българските земи ХV - ХІХ век и тяхното отразяване в музеите" ще се проведе на 12 септември 2008 г. в Чипровци, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.
Конференцията се организира от Министерство на културата - Дирекция "Музеи, галерии и изобразителни изкуства", Института по история при БАН и Община Чипровци. Научен ръководител е ст.н.с.д-р Екатерина Вечева.
Конференцията е посветена на 320 години от Чипровското въстание, както и на 20 години от създаването на Историческия музей в Чипровци и на 40 години музейно дело в града.
С научни съобщения и доклади в конференцията участие ще вземат ст.н.с.д-р Огняна Маждракова, ст.н.с.д-р Стефка Първева, ст.н.с. Екатерина Венедикова, Пламен Божинов от Института по история при БАН, проф.д-р Хървойка Миханович от Загреб, както и редица историци от музеите в Стара Загора, Враца, Сливен, Казанлък, Монтана, Велико Търново, Павликени, Кърджали.
Конференцията ще бъде открита на 12 септември в 9.30 ч. в залата на Общинска администрация - Чипровци. Участниците и посетителите ще могат да видят и фотоизложба "40 години музейно дело", както и изложба на графики, посветена на 320-годишнината от Чипровското въстание.

Агенция "Фокус"   

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж