Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

19-те населени места от община Казанлък получиха компютърни конфигурации

 Kазанлък. 19-те населени места на територията на община Казанлък получиха нови компютърни конфигурации и мултифункционални устройства: принтер, скенер и ксерокс, предаде кореспондент на радио „Фокус" - Велико Търново .

„Нашата цел е разработването и внедряването на услуги в населените места от общината, а не както беше до сега услугата да е на едно гише.Чрез внедрената нова система на електронно обслужване, компютрите в населените места ще бъда свързани със сървъра на общината, което ще доведе до единно деловодство на община Казанлък, селата и град Шипка. Всички документи ще могат да бъдат проследявани от кметствата за изпълнение", посочи кметът Стефан Дамянов.
Община Казанлък кандидатства по два проекта по програма „Административен капацитет" и докато те са в процес на одобряване, местата администрация взе решение да реализира идеята си за осигуряване на кметствата с компютърни конфигурации.
Четири са етапите за изграждане на интегрирани електронни административни услуги в община Казанлък. Първият е свързан с хардуерно инсталиране на компютърната система и многофункционалното устройство в кметството. Вторият – със софтуерно инсталиране на програмата „Архимед" в кметството. Пробно това вече е направено в кметствата в село Крън и град Шипка, където е инсталирана програмата „Архимед", чрез която ще се предоставят електронните услуги. „Не срещнахме трудности и при инсталирането на хардуера и софтуера", заяви Галина Стоянова – секретар на общината. Тя допълни, че до края на месец септември служителите от кметствата в 19-те населени места ще преминат обучение за работа с компютърните конфигурации.
Третият етап от изграждането на интегрирани електронни административни услуги е свързване през преносна среда Интернет на кметствата с Деловодната система на община Казанлък – сграда 1. Последният етап включва реално предоставяне на услуги от ГРАО и деловодството от кметствата.

Деница ГЕОРГИЕВА | радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж