Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ремонтират кметството в казанлъшкото село Горно Черковище

 Казанлък. Започнаха ремонтните дейности на кметството в казанлъшкото село Горно Черковище, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . Те включват цялостна подмяна на покрива и боядисване фасадата на сградата. Отпуснатите пари за ремонтите възлизат на 20 000 лева.

Средствата са осигурени от община Казанлък от местния бюджет за капиталовите разходи. Предстои, с намирането на спонсори, кметът на селото Иванка Манева да подмени подовата настилка, да направи цялостно вътрешно пребоядисване на сградата, като оборудва кабинетите на служителите. Манева предвижда и премахване на балкона и поставяне на негово място на италиански орнаменти. „Стремежът ни е да направим кметството на село Горно Черковище по европейските стандарти. Вече сме отделили място за чакалня на жителите, имаме оформен информационен кът. Предстои да подредим и стаите на служителите, тъй като до сега част от помещенията не са били използвани от предишния кмет", посочи Иванка Манева.
Тя разказа, че сградата на кметството е строена през 1937 година и от тогава насам не е цялостно ремонтирана, в следствие на което има много течове, а керемидите на покрива са били лепени с кал.
Ремонтните дейности в сграда на кметството предвиждат и реконструкция на стълбището, като бъде подобрена архитектурната среда за достъп на инвалиди и възрастни хора. „Целта ни е по-доброто обслужване на хората", категорична бе Манева.
В почти всички села в община Казанлък се извършват ремонтни дейности, свързани с инфраструктурата им.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж