Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ДПС: Толерантността между различните религии у нас е изкуствена

 София. Толерантността между различните религии у нас е изкуствена. Това заявиха от ДПС с декларация. Тя бе представена от парламентарната трибуна от депутата от Движението Ахмед Юсеин, който посочи, че повод за изявлението са зачестилите случаи на посегателства срещу джамии, предаде Дарик радио.

Ахмед Юсеин припомни, че джамиите в Плевен и Ямбол преди време са осъмнали с обидни надписи, а наполовина е била опожарена тази в Казанлък. Той изрази недоумението си, че до момента виновните не са установени и задържани.
„От стотици години живеем в разбирателство с другите религиозни общности, но подобни грозни факти показват, че тази толерантност, за която говорим, понякога е много изкуствена", каза Ахмед Юсеин.
Той настоя на извънредно заседание Комисията по правата на човека и вероизповедание в парламента да изслуша вътрешния министър Михаил Миков по въпроса.
Председателят на Народното събрание Георги Пирински се съгласи с искането на ДПС. В момента по настояване на опозицията, подкрепена от НДСВ, депутатите обсъждат Пражката декларация за европейската съвест и комунизма, както и проекторешение за отбелязването на 23 август като Ден на възпоменанието на жертвите на комунизма и нацизма.

| Агенция "Фокус"  

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж