Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Благотворителен бал в столицата организира фондация „Сийдър” – Казанлък

 Казанлък. Българо-ирландската фондация „Сийдър” със седалище в Казанлък организира благотворителен бал в София за набиране на средства за подпомагане на деца с увреждания и сираци от цялата страна, научи кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Целта на срещата е да събере бизнесмени от цялата страна, готови да дарят средства в помощ на нуждаещите се малчугани и младежи от различните общини, с които работи организацията. Балът ще се проведе на 20-ти този месец от 19.00 часа в столичния Военен клуб. „Идеята ни е събирането на повече средства за реализиране на нашите проекти, по които работим в общините: Казанлък, Мъглиж, Стара Загора, село Бузовград, Горна Козница. В момента водим преговори с община Кюстендил за извеждане на децата от дома в Горна Козница. За целта фондацията ни прави всичко възможно да построи домове за тях”, посочи проект-координаторът от фондацията – Елла Кобец.
Основната задача в работата на „Сийдър” е деинституционализация на децата. „Искаме да ги изведем от домовете за сираци, в които те живеят и да ги социализираме в обществото”, посочи Кобец. Българо-ирландската фондация помага и на домовете за деца с увреждания и деца сираци като извършва ремонтни дейности, подобрявайки материалната база, както и образованието на възпитаниците.
Фондация „Сийдър” в Казанлък е основана през декември 2005 година. До днес тя продължава да помага на дома за медико-социални грижи в село Бузовград, където живеят деца с увреждания и деца, лишени от родителска грижа.

Деница ГЕОРГИЕВА  | радио “Фокус” – Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж