Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Предложение за работа: >>> тук тук

 Казанлък. През тази година ще започне изграждането на газоразпределителна мрежа по посока село Бузовград, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново Николай Колев – контрол по газификацията в общината.

Предвижда се продължаване на съществуващата мрежа от Бани – Овощник до селата Овощник и Черганово. Два са вариантите за газифициране и на село Копринка.
Инвестицията в газоразпределителните мрежи в община Казанлък се извършва от фирма, дъщерна италианско дружество. В момента българското представителство инвестира в 20 километра газопровод 10 бара от град Казанлък до дървопреработвателното предприятие в село Горно Сахране. Очакванията са през следващите 1-2 години към този газопровод да се присъединят и селата Крън, Енина и Шейново и град Шипка, а при възможност и другите околни населени места”, посочи Колев. Той допълни, че изграденият от автоматичната газорегулаторна станция (АГРС) „Калитиново”-Стара Загора 42-километров газопровод в посока Казанлък е в състояние да задоволи напълно нуждите на Казанлъшката долина, в т.ч. общините: Павел баня, Мъглиж, Николаево, Казанлък, и дори да останат количества за генерираща електрическа мощност от няколко стотин мегавата.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж