Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

30 чуждестранни делегати посетиха Казанлък

 Казанлък. Делегация от 30 представители на: Франция, Полша, Китай, Литва, Сирия, Ирак, Нигерия и други страни, пристигнаха в Казанлък и разгледаха Тракийската гробница, разположена в парк Тюлбето, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Те са водени от посланика на България във Франция и постоянен представител на страната ни в ЮНЕСКО Ирина Бокова.Делегатите бяха посрещнати от заместник-кмета по Образование и култура Юлияна Палазова и директора на исторически музей „Искра” д-р Косьо Зарев. Сред делегатите бе и председателят на клуба на посланиците на постоянните представители в ЮНЕСКО Соня Мендиета Бадару – посланик на Хондурас и бивш председател на Изпълнителния съвет.
„Целта на посещението на делегатите в страната ни е да видят богатството на България и България като носител на стара древна традиция, като динамична страна – средище на култури и толерантност”, заяви пред журналисти Ирина Бокова. Тя посочи, че една от задачите на делегатите е да наблюдават по какъв начин паметниците на културата в България се опазват. „Смятам, че Казанлък е един добър пример за това как се съхраняват и опазват паметниците”, коментира Бокова.
Обиколката, която е част от традиция, съществуваща при посланиците на ЮНЕСКО, е била запланувана от миналата година. След посещението си в Казанлък делегацията се отправи към Несебър

Деница ГЕОРГИЕВА І  Радио "Фокус - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж