Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): 95% от проблемите на кибер сигурността са заради човешка грешка

Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): 95% от проблемите на кибер сигурността са заради човешка грешка

„95% от проблемите на кибер сигурността са заради неволна човешка грешка. Повишаване на обществената осведоменост е от изключително значение.“, заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на форум на високо равнище посветен на превенцията и борбата с кибер престъпления. Събитието се проведе във вторник,  27 февруари 2018 г., в изпълнителния център на Майкрософт в Брюксел.
„От ранна възраст се учим как да пресичаме правилно и как да спазваме основни принципи на безопасност във физическия свят. 44% от европейците нямат основни дигитални умения, а в свят, в който всеки е свързан с интернет трябва да имаме и адекватни знания и умения за защита и самозащита в онлайн пространството“, коментира още българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП). Майдел участва в дискусионен панел, засягащ темата за интернет на нещата, като двигател на цифровата индустрия. Участниците се обединиха около идеята, че кибер заплахите са глобални и е необходим координиран подход между всички държави.

Сред основните говорители на форума бяха Еврокомисарят отговарящ по въпросите на сигурността Джулиан Кинг, министърът по дигитални въпроси на Полша Кристоф Шуберт, както и заместник председателя на българската агенция за електронно управление Красимир Симонски. Конференцията има за цел да събере на едно място гледните точки на индустрията, представители на НАТО, ЕС и държавите-членки, за да се идентифицират конкретни действия за осигуряване на кибер сигурност.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж