Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Общинският координатор на ГЕРБ и кмет на Казанлък присъства на Изнесеното заседание на Групата на ЕНП в Европейския комитет на регионите

Общинският координатор на ГЕРБ и кмет на Казанлък присъства на Изнесеното заседание на Групата на ЕН

Заедно с Михаел Шнайдер, председател на групата на ЕНП, Европейският комитет на регионите и заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов откриха изнесеното заседание на работната група. Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС сподели, че в същото време в „дома на председателството“ – НДК се провежда срещата на високо ниво на министрите от държавите членки, които обсъждат бъдещия бюджет на ЕС – новата Многогодишна финансова рамка (МФР). Тя е във фокуса на Българското председателство, защото чрез нея ще бъде реализирана дългосрочната ни визия през следващите години, чрез нея ще отстояваме предизвикателствата, които ще се изправят пред нас.

"Българското председателство на Съвета на ЕС е в своя пик. Активно работим по всички теми, които бяха набелязани. Четири са основните приоритети и може да се гордеем, че по всеки един от тях можем да отчетем конкретен напредък и получаваме добри отзиви от европейските ни партьори. Пред делегатите посочих приоритетите ни – бъдещето на Европа в контекста на МФР, миграцията и сигурността, а третият - е българският специален принос в общоевропейския дневен ред. Това е европейската перспектива за Западните Балкани. Темата преди година бе приемана със скептицизъм, а днес стои високо в общоевропейският дневен ред, припозната от всички партньори и институции. Защото ЕС не може да бъде завършен проект, ако Западните Балкани не са част от него. Трябва да ги подкрепим и да бъдем едно семейство. Четвъртият ни приоритет е дигиталният дневен ред - единният цифров пазар, дигиналните умения и образование. Темата е много широкообхватна и вече дигиталната трансформация е обхванала всички аспекти на живота ни, затова трябва да адаптираме бизнеса, икономиката и себе си към нея. В тази връзка по време на председателството ще бъдат подкрепени редица важни законодателни ициниативи.

Вярвам и съм убедена, че тези усилия не са напразни. Те ни дават сила да работим още по-целенасочено, защото ако сме заедно, ще сме по-силни, по-успешни. Това е и посланието на Българското председателство – „Съединението прави силата“, завърших приветствието си към делегатите на високия форум. "

Общинският координатор на ГЕРБ и кмет на Казанлък присъства на Изнесеното заседание на Групата на ЕН

Общинският координатор на ГЕРБ и кмет на Казанлък присъства на Изнесеното заседание на Групата на ЕН

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж