Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложбата "Всичко е Светлина" на Александър Иванов в Музея на фотографията в Казанлък

Изложбата

Александър Иванов е български фотограф-художник. Живее и работи в Казанлък. Носител е на множество национални и международни награди за фотография, автор на десетки изложби и няколко издадени фотоалбума. Изложбата в Казанлък пристига в Музея на фотографията веднага след премиерата в Галерия Фотосинтезис – София, подкрепила реализацията на проекта на Иванов. Тя се състои от 43 черно-бели творби в Размери 50/70 и 70/100 см., заснети моменти от последните 3-4 години предимно. От макрофотография до звезди, но преди всичко - светлина! Светлопис!

http://youtu.be/E0MnNrCwCe0

Иванов е роден през 1949г. в Казанлък, по образование инженер-химик. Голямата му любов обаче е фотографията. Чрез нея, както сам казва, изразява себе си – не снима само красиви или само грозни неща, а просто действителността – такава, каквато е. Мощните в миналото индустриални гиганти – Кремиковци, Марица-изток, Нефтохимическият комбинат, стоят в неговите изложби до неповторими диви пейзажи от Пирин, Розовата долина и Ропотамо.

От 1988г. работи на свободна практика, като превръща снимането в свой начин на живот. Изложбата му „360 градуса България” печели особени симпатии и предизвиква емоции в цялата страна, която обикаля. За 124-те фотоса от нея той работи над девет години, като заснема уникални родни пейзажи, уловени във въздуха с "най-чистото" летене - с парапланер и мотоделтапланер. Сам признава, че често, когато излети, не знае къде отива и какво ще снима – просто се отдава на мига и импулса, защото „снимката трябва да има душа”, а снимането – „да е свързано с емоции и страст”.

Това още повече личи в изложбата „Отражения”. 60 снимки – резултат от 15-годишна работа. Но си струва. Двете Българии – пустата и трептящата от живот, се преплитат, отразявайки неговото най-голямо вдъхновение – природата.

Откриване на 28 август 2018 от 18:00 в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.


Изложбата

Изложбата

Изложбата

Изложбата

Изложбата


 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: