Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Пътуващият кинофестивал ФИЛМИРАЙ! ще гостува в Казанлък

Пътуващият кинофестивал ФИЛМИРАЙ! ще гостува в Казанлък

Пилотното издание на пътуващия кинофестивал ФИЛМИРАЙ! събира в Казанлък деца и възрастни, киноентусиасти и професионалисти. Пет игрални филма, обединени от чувството за хумор, ще забавляват зрителите безплатно на 2, 3 и 4 ноември, петък, събота и неделя в зала „Лекс“ в сградата на Община Казанлък.


Специален гост в събота, на 2 ноември ще бъде режисьорът Ники Илиев за прожекцията на най-новия му филм „Нокаут или всичко, което тя написа“, с участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Александър Кадиев, както и на американската звезда Гари Дърден („Местопрестъплението“).

Програмата включва и едно българско заглавие за деца - „Смарт Коледа“. Лентата ще срещне най-малките с Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Поли Генова, Стефания Колева, Пенко Господинов и други любими актьори. В главната роля е Константин Гергинов – Тими, познат от сериала „Скъпи наследници“.

ФИЛМИРАЙ! представя пред публиката от различни градове в страната нови заглавия, които не могат да бъдат видяни в ежедневната програма на киносалоните. Инициативата е на Фондация „Арт Офис“ и „Консепт студио“ и се стреми да представя филми, насочени към широка аудитория, без компромис с художественото качество. Акценти са европейското кино, слабо познатите кинематографии, както и творби за младежка аудитория. По този начин пътуващият фестивал се стреми да запълни една празнина в кинопрограмирането у нас и да задоволи вкуса на търсещия зрител. 

Прожекциите в града се организират с подкрепата на Община Казанлък и Етнографски комплекс „Дамасцена“ – Скобелево, със съдействието на Посолството на Република Аржентина у нас и Полския институт в София.

Заповядайте на Филмирай! с вход свободен в зала Лекс, Община Казанлък!

Пресцентър на община Казанлък

ПРОГРАМА НА ФИЛМИРАЙ!
с вход свободен в зала Лекс, Община Казанлък


Петък, 2 ноември 2018 г.
18:00 ч. – „НОКАУТ ИЛИ  ВСИЧКО, КОЕТО ТЯ НАПИСА“, България, реж. Ники Илиев 

Събота, 3 ноември 2018 г.
15:00 ч.  – „ДЖАГИ“, Аржентина, пълнометражен анимационен филм
18:00 ч. – „ЕКСТЕРМИНАТОР. ГОТОВИ НА ВСИЧКО“, Полша, комедия

Неделя, 4 ноември 2018 г.
15:00 ч. – „СМАРТ КОЛЕДА“, България, детски игрален филм, предпремиерна прожекция 
18:00 ч. КОЛЕДНА НОЩ В БАРСЕЛОНА, Испания, романтична комедия

Пътуващият кинофестивал ФИЛМИРАЙ! ще гостува в Казанлък

Пътуващият кинофестивал ФИЛМИРАЙ! ще гостува в Казанлък

„НОКАУТ ИЛИ  ВСИЧКО, КОЕТО ТЯ НАПИСА“, България, реж. Ники Илиев 
Третият независимо продуциран филм на режисьора Ники Илиев. В главната роля е популярният американски актьор Гари Дърден („Местопрестъплението“). Арън  е бивш шампион по бокс, но психическа травма го сваля от ринга, за да го качи на сцената с китара и терапевтична цел. Той се среща с любовта през споделената уязвимост и се връща към стария занаят с помощта на брат и сестра  - български емигранти.  С участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Джеймс Таминия, Диана Любенова, Александър Кадиев

„ДЖАГИ“, Аржентина, пълнометражен анимационен филм за деца
Всичко изглежда добре за Амадео, срамежлив, но талантлив играч на футбол на маса, който е влюбен в приятелката си от детинство, свободолюбивата Лара. Истинските неприятности започват, когато Флаш, най-добрият футболист на света, се връща за да отмъсти и да превърне малкото градче в супермодерен стадион.  Когато Лара е отвлечена, Амадео получава неочаквана помощ от фигурките на домашната си маса за футбол, които оживяват, за да му помогнат да спаси любимата си и да си върне родното място.

„ЕКСТЕРМИНАТОР. ГОТОВИ НА ВСИЧКО“, Полша, комедия
Петима приятели имат голяма мечта  - да разтърсят полската метъл сцена и техните концерти да бъдат посетени от тълпи. Годините доказват, че младежките амбиции са едно, а животът – съвсем друго.  Днес лидерът на групата със зловещото име „Екстерминатор“ работи в магазина на баща си и преживява семейна криза. Виртуозът на китарата е редови банков служител, третият приятел трябва да се задоволи с фабриката за полиуретан, четвъртият пребивава в психиатрична клиника, а петият е заминал на работа в чужбина.  Един ден надеждите се завръщат – кметицата, която е голям фен на групата, иска отново да ги събере, като обещава европейски субсидии. Скоро става ясно, че в предложението има скрито условие - музикантите да изневерят на любимия стил.

„СМАРТ КОЛЕДА“, България, детски игрален филм   Деветгодишният Марти попада в работилницата на Дядо Коледа и я модернизира, но компютърна грешка обърква плановете му. Момчето признава, че е сбъркало, и вместо наказание получава прошка и подкрепа от всички джуджета. Заедно те успяват да спасят Коледа, а той осъзнава, че технологиите не са най-важното на този свят. С участието на Константин Гергинов, Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Орлин Павлов, Поли Генова, Константин Икономов, Радослава Неделчева, Константин Лунгов, София Георгиева, Стефания Колева, Пенко Господинов  Награда на публиката на Фестивала „Златна роза“ 2018 , Показва се предпремиерно!

„КОЛЕДНА НОЩ В БАРСЕЛОНА“, Испания, романтична комедия
Коледа е, а Карлос и Лаура току-що са станали родители за първи път. Баба Кармен има нова връзка. Адриан и Ангел са съквартиранти, които си споделят всичко, но поделянето на момиче, може да се окаже доста сложно.  Отчаяният романтик Оскар има мисия - да изживее една вечер, без да се влюби до уши. Да попътуваме до Барселона!

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: