Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Музей "Чудомир" представя „КАПЧИЦИ ОТ ЕСКОБЕДО“ на Виолета Бончева

„КАПЧИЦИ ОТ ЕСКОБЕДО“, разкази и новели, ИК „Огледало“, София,  2018г. Това  е  десетата поредна книга  в творчеството на Виолета Бончева – поет, писател и преводач от испански език и нейна  четвърта  белетристична творба. Тя съдържа 33 разказа и новели. В не малка част от творбите  влияние  има тригодишното й пребиваване в Мексико, където тя работи и учи испански език,  както и продължителните й престои  в Германия, Италия, Гърция.

Героите са  от всички прослойки на обществото, наши съвременници,  които по свой уникален начин изразяват отношението си както към  социалните, така и към нравствените проблеми. В някои от тях се усеща мистичен полъх,  усеща се едва доловимо присъствието на  тайнственият  персонаж, Смъртта, но доброто и злото, оптимизмът и надеждата  имат своето   светло пространство на страниците на сборника. Може да се каже, че „Капчици от Ескобедо“ е продължение на предходната  книга на Бончева, „Лилиум“, чийто стил и сюжети д-р Радка Пенчева определи като „изтънченост и екзотика“.

Виолета Бончева е поет, писател и преводач от испански език, родена в Стара Загора,  автор на 10 книги с поезия и проза. Преведените и публикувани двуезични книги с поезия от Бончева са 5, на автори от Мексико, Испания и Чили,  и са издадени  в Испания, България и Чили.

Лауреат на национални и интернационални конкурси  в САЩ, Испания, Ливан, Аржентина, носител на наградата за значим принос към националната и и международна култура, „Николай Лилиев“, 2013г.

Виолета Бончева е член на СБП от 2003г., дипломиран преподавател по испански език, посланик за България на Движение световни поети, Чили. Част от творчеството й е преведено на испански, френски, шведски, английски, каталунски, немски и др.езици и публикувано в Испания, Латинска Америка, Франция, САЩ и др.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: