Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалната хроника за 22.11.2018

РПУ, ПОЛИЦИЯ

Бързи производства:
На 21.11.2018 г., в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е започнато бързо производство срещу 69-годишен мъж от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, около 18:35 ч., по път I-5, на пътен възел с АМ "Тракия", при управление на л.а. "Ауди А4", поради движение с несъобразена с пътните и атмосферни скорост - дъжд и мокра настилка, е изгубил контрол над МПС и се е блъснал в указателна табела. Настъпило е ПТП с материални щети. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1,89 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 часа.  


Разкрити престъпления:
На 21.11.2018 г. от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с незаконни проучвания на местности, представляващи археологически паметници на културата, държане и търгуване с колекции от монети и предмети, представляващи културно-историческа ценност.
В хода на операцията е задържан 57-годишен мъж от гр. Стара Загора, като при извършените в дома му процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, са намерени и иззети: металдетектор, дистанционен локатор за благородни метали, 25 бр. различни старинни монети и около 600 бр. антични предмети от различни исторически епохи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6 от НК.
На същата дата е задържан и 42-годишен мъж от гр. Стара Загора. В дома му са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, при които са намерени и иззети: металдетектор, дистанционен локатор за благородни метали, 4 бр. римски старинни предмети и 96 бр. еднакви метални орнаменти, вероятно от колан от средновековието. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6 от НК.
Лицата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава.

По-характерни престъпления:
На 21.11.2018 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 32-годишен мъж, който заявил, че за времето от 10:00 ч. до 18:20 ч. на 21.11.2018 г., чрез счупване на секретен патрон на входна врата, е проникнато в апартамента му в гр. Стара Загора, на ул. „Стефан Караджа“, и е извършена кражба на сумата от 110 лв., сребърни бижута и 50 бр. колекционерски монети. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

На 21.11.2018 г. в РУ - Гълъбово се е явила 60-годишна жена, която заявила, че на 20.11.2018 г., за времето от 15:45 ч. до 16:00 ч., от дамската и́ чанта, която се е намирала в незаключена стая в болнично заведение в гр. Гълъбово, е извършена кражба на портмоне със сумата от 50 лв., дебитна карта и други вещи. Образувано е досъдебно производство по чл.194 от НК.

Пътнотранспортни произшествия:

На 21.11.2018 г., около 20:00 ч., в гр. Стара Загора, по ул. "Ген. Гурко", се е движил л.а. "Фолксваген Джета", управляван от 56-годишен мъж от гр. Стара Загора. В близост до кръстовището с бул. "Руски" същият е блъснал пресичаща пътното платно на пешеходна пътека 51-годишена жена от с. Горно Ботево, общ. Стара Загора. Жената е откарана в ЦСМП – Стара Загора, където е установено, че в следствие на удара е получила фрактура на дясната фибула. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.3, буква "а" от НК.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: