Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Иванка Краваева представя книгата си „Сълзи за България“

Иванка Краваева Иванка Краваева ще представи навръх Ивановден в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък, своята книга „Сълзи за България“. Написаното от Краваева е лична изповед за нейния живот, преминал, както на всеки от това поколение, през изненадващите и дълбоки промени на последните близо осем български десетилетия.

От типично патриархалния бит, през строителството на социализма, смяната на собствеността след 1989-а и новите времена на т.нар. „Преход“, до днешната динамика на оцеляването, пръснало семействата по различни  краища на света, всичко това е събрано в сърцето на Краваева, туптящо по страниците на книгата в неспирни сантименти по родното. Икономист по професия и турист по хоби, тя реди своите сълзи за България в спомените си за различни места у нас – от детството в Пловдивско към младостта и активните си години в Казанлък. Живяла на принципа „Винаги напред и нагоре!“, в края на житейския си път, Иванка Краваева  прописва под неудържимата емоция, която усеща, че непременно трябва да сподели с близки и непознати читатели. Фамилната памет, баби, дядовци, лели, чичовци, братя и сестри, всеки с личните си болки и радости, са по страниците на нейната книга, подкрепена и от  дъщерята Донка.

Болката по отминалото време, липсата на перспектива за младите хора у нас, приватизацията, за всичко това Иванка Краваева пише със страст. Мъката по изгубените в чужбина деца, при авторката е лично преживяна. Надеждата за доброто бъдеще на младите българи в Европа, също. Синът на Иванка живее в Германия, семейството се справя успешно. Това е поводът, „Сълзи за България“ да очертава един финал, пълен с надежда. „Да мислим и мечтаем за една нова, цивилизована държава с прекрасната ни природа и хората да бъдат спокойни и щастливи в нея. Да си раждат повече деца и живеят в мир!“, е посланието, с което Иванка Краваева приключва своята изповед, която запазва за поколенията знаците на едно вече отминаващо време.   

Заповядайте на 7-ми януари 2019 от 17:00 часа
в Музея на фотогравията и съвременните визуални изкуства


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: