Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Денис Бучел показва стрийт фотография в Казанлък

Денис БучелТалантливият фото репортер и портретист Денис Бучел, индивидуален член на FIAP, гостува с изложбата си „Mirrored“ в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък от 17-и януари. Експозицията идва в Града на розите  веднага, след като бе видяна от публиката в Бургас. Премиерата е през 2016 г. в София.

Бучел се занимава с фотография от 2007 г. Родом е от Кишинев, Молдова. Живее и работи в София. Първата му самостоятелна изява е през 2014 г. - "Кучешки живот", благотворителна изложба в помощ на Animal Rescue, София. Тогава авторът печели трето място в Dog  Photographer of  the  year, а две години по-късно - и третото място от „Благотворителността през обектива“, грантов проект "Кучешко сърце".
Първи в „Снимка на годината“ през 2012-а и втори в същия конкурс през 2014-а, с две първи места на БГ Прес Фото - през 2015-а и 2016-а година и второ през 2014-а, Бучел има десетки престижни отличия в своето творческо CV. През 2014г. той става трети в конкурса за Travel фотография на RosPhoto.com. 

Денис Бучел е член на УС на Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“, мандат 2017-2019 г. 

Майстор на черно-бялата фотография, Денис Бучел има подчертан афинитет към портретирането на спонтанните човешки преживявания, запечатани в близките планове без никаква преднамереност от страна на автора. Още през 2010-а година получава Специалната награда на фестивала „Кукерландия“, след което отличията му идват едно след друго, заедно с участията на Бучел в различните конкурси и фотографски форуми у нас и в чужбина. Негови снимки са били селектирани за изложби не само в България. Има участия в родната Молдова, Украйна, Китай, Русия, Тайван, Израел и Полша.  

От 2010-а до 2016 г. Денис Бучел работи като фоторепортер за вестник „Строител“. Това е и поводът за неговото представяне в продължение на три поредни години, в изложбата на Моста на влюбените, организирана от Камарата на строителите в България и вестник „Строител“ със съдействието на Столична Община.

Последните успешни изяви на Денис Бучел през миналата 2018-а, са първото място от „Водата, извор на нашия живот“, влизането във финала на  The Miami Street Photography Festival  и призовото  място в Phos BUCHAREST, Street Photography, winner.

Изложбата, която сега ще види и публиката на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък, е своеобразна стрийт  фотография – снимки на хора, пътуващи в градския транспорт. Идеята за подбора идва постепенно в годините, първата снимка е от 2008-а. 

С натрупването на опит в репортажа, Денис Бучел снима с търпение,  готово да дочака истинския фотографски портрет, открит в момента на пределна честност, когато хората неволно свалят своите маски. В същото време, той снима с убеждението, че най-добрата снимка винаги става случайно.

Репортерският дух на Бучел продължава да търси и запазва в кадри  обикновените хора от улицата,  събитията и личностите „на гребена на вълната“,  всичко, което спира дъха на сърцето в точния прицел на  фотографския му спусък, макар сам авторът да признава: „Фотоапаратът не спира да те изненадва“. 

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства     

Денис Бучел

Денис Бучел

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: