Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Дом за медико-социални грижи за деца "Мария Луиза", с.Бузовград вече има и Монтесори кухня

Дом за медико-социални грижи за деца

След Монтесори класната стая, която предизвика огромен интерес, вече Домът за медико-социални грижи за деца "Мария Луиза" придоби и Монтесори кухня. "Тя е продължение на идеята ни да направим за нашите потребители най-добрата подкрепяща и обучаваща среда, която естествено да ги въведе в усвояване на самостоятелни умения за непосредствения живот" споделя психолога Ани Стефанова от центъра.

Кухнята е изградена с финансова подкрепа от дарители. Да няколко седмици помещението ще бъде напълно оборудвано и децата ще имат занимания тук. Ще месят хляб, ще се учат да готвят, да мият, да перат, простират и гладят... ще правят всичко сами. Съвсем скоро малчуганите ще се почувстват много по- можещи и знаещи, самостоятелни и пораснали.

Ордена на Малтийския орел, ще връчи ключовете на микробус на ДМСГД „Мария Луиза“

Да припомним, че една от последните придобивки на Дома за медико – социални грижи за деца „Мария Луиза” в Бузовград е къща Монтесори, която бе оборудвана с дарителски средства.

Всичко в Монтесори къщата в Дома за медико – социални грижи в Бузовград  е достъпно за децата, всяко нещо е точно създадено и определено за техните потребности в конкретната възраст. Те имат пълната свобода да разполагат със себе си и интереса си. Идеята е Монтесори-учителят да не е обучаващ, а подпомагащ обучението на детето и неговия интерес. Още за Монтесори – методите разказва психологът в Дома Ани Стефанова.

В Монтесори къщата в Бузовград всичко е само от естествени материали - дърво, метал и стъкло, пластмаса почти няма. Цялото оборудване е закупено от Русия и е на стойност 50 хиляди лева.

В Дома в Бузовград има деца с аутизъм, хиперактивност, генетични заболявания, деца с интервенции заради детска церебрална парализа, които поради дългогодишен престой в болницата не са имали възможност да бъдат адекватно обучавани. В Монтесори къщата те могат да наваксат своето изоставане. Заниманията са както групови, така и индивидуални, а един Монтесори час трае три астрономически.

http://youtu.be/BON_rUv30m8

Освен това:

http://youtu.be/Le2KgKXShOA

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: