Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Осигуряват 30 млн. лева допълнително за общинските и областните болници

Увеличават парите за общинските и областните болници. Разходите за персонал в общинските лечебни заведения ще бъдат увеличени с между 25 и 40%, а за областните болници - с около 10%. Предвижда се да се заделят и допълнителни средства за спешна и неотложна помощ, която извършват общинските лечебни заведения.


30 млн. лева допълнително ще бъдат осигурени за общинските и областните болници, изчисли пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и представители на организациите на лечебните заведения днес.

По думите на министър Ананиев от тази сума 18 млн. лв. ще бъдат заделени за общинските болници, а останалите 12 млн. лв. - за областните.

Преди ден здравният министър Кирил Ананиев призна, че е била намалена цената на клинична пътека за неврологични заболявания, която била от голямо значение за работата на болниците в страната. Намалението било от 500 на 300 лева, което според Ананиев било силно подценено. Затова здравните власти решиха да възстановят цената на пътеката, стана ясно след среща в Министерския съвет, която завърши преди минути.

Председателят на Сдружението на общинските болници Неделчо Тотев изказа своята удовлетвореност от срещата. Това за нас е първа стъпка в правилна посока, допълни той.

dariknews.bg

 

coronavirus.bg