Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 50-годишен мъж за кражба при опасен рецидив

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА - ЗИМАПо искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Ж., на 50 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 29.03.2018 г., град Стара Загора, отнел чужда движима вещ – един брой бутилка  уиски, собственост на другиго (едноличен търговец),  без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ от Наказателния кодекс. В хода на образуваното срещу М.Ж. досъдебно производство е установено, че на 29.03.2018 г. М.Ж. решил да извърши кражба. Обвиняемият се намирал в централната градска част на гр. Стара Загора, където посетил търговски обект. От стелаж, където били изложени алкохолни напитки, същия взел един брой бутилка уиски,18-годишно. Без да заплати стоката, обвиняемият напуснал търговския обект. В последствие М.Ж. се укрил от органите на полицията, което наложило обявяването му за общодържавно издирване. На 20.02.2019 г. М.Ж. е бил издирен и задържан от органите на полицията.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 29.03.2019 г.  е извършено в условията на опасен рецидив.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че М.Ж.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо М.Ж. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж