Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Жест на внимание към нуждаещи се в община Казанлък в навечерието на Великден

Жест на внимание към нуждаещи се в община Казанлък в навечерието на Великден

Инициативата „Купи и сподели“ е част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за четвърта поредна година под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.


Само за два дни на 20 и 21 април 2019 г., от 11:00 ч. до 14:00ч. в магазините от търговските вериги БИЛЛА , ЛИДЛ И КАУФЛАНД Общественият посредник Гинка Щерева, 5 доброволци-координатори и 35 доброволци от Младежки общински съвет, ОУ "Кулата ", ПГЛПТ и ПГ "Иван Хаджиенов" събраха над 800 кг. трайни пакетирани храни  /олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др./.

Доброволците от Младежки общински съвет разпределиха продуктите в 154 пакета, предназначени за възрастни хора, самотно живеещи, болни и с ниски пенсии възрастни мъже и жени, които не са получавали помощи от Българския червен кръст.

Общественият посредник предостави възможност на кметовете на населените места на територията на община Казанлък, познавайки най-добре уязвимите лица по места да предложат лицата, на които да бъдат дарени великденските пакети.

Пакетите с хранителни продукти вече са предоставени по селата Бузовград, Черганово, Долно Изворово, Енина, Горно Черковище, Горно Изворово, Хаджидимитрово, Кънчево, Овощник, Ръжена, Розово, Ясеново, градовете Крън и Шипка. Пакети са предоставени и на потребители от Домашен социален патронаж и в църквата „СветаТроица“ в Казанлък.

Фирма „Белс“ ЕООД - производител на замразени зеленчуци, дариха 100кг. храни на Домашен социален патронаж в град Казанлък.

Общественият посредник на Казанлък Гинка Щерева благодари на екипа ентусиазирани доброволци за участието при събирането на храните, на служителите от общинското предприятие „КД и ПИ“, които транспортираха продуктите от магазините  до офиса на Обществения посредник, на  кметовете на населените места, на служителите от Домашен социален патронаж и църквата, които направиха възможно нуждаещите се да получат този малък жест на внимание в навечерието на Великденските празници.

Пресцентър на община Казанлък

Жест на внимание към нуждаещи се в община Казанлък в навечерието на Великден

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: