Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Обсъдиха възможни решения за Проблема с превозването на жителите на малките общини и населени места до по-големите общински центрове като Казанлък и Стара Загора

Обсъдиха възможни решения за Проблема с превозването на жителите на малките общини и населени места

В Областна администрация днес се състоя работна среща, посветена на проблемите с междуградския транспорт в малките общини на Старозагорска област. В нея участваха областният управител Гергана Микова, зам. областният управител Димитър Драчев, кметовете на Гурково Иван Иванов и на Николаево – Косьо Косев, и председателите на общинските съвети на двете общини – Нейко Нейков и Христо Христов.

Проблемът с превозването на жителите на малките общини и населени места до по-големите общински центрове като Казанлък и Стара Загора започна да се задълбочава още през миналата година. Поради факта, че малко хора ползват транспорта, частните превозвачи отказват да обслужват определени линии, защото са нерентабилни и носят само загуби. В същото време има села, чиито жители работят в големите градове, и транспортът сутрин и вечер им е необходим. Възрастните хора също пътуват често до града, за да купуват лекарства или за медицинска помощ.

На срещата бяха обсъдени различни възможности за разрешаване на проблема. Според кметовете най-добрият вариант е увеличаване на субсидиите за транспорт от страна на държавата и изчистване и оптимизиране на транспортните графици на фирмите-превозвачи. Областният управител заяви, че ще инициира среща на кметовете на общините от областта с министъра на транспорта Росен Желязков, за да бъдат обсъдени начините за справяне със ситуацията. „Длъжни сме заедно да намерим решение. Хората в малките населени места са български граждани като всички останали и имат равни права с тях“, каза г-жа Микова.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: