Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ПОЛЗВАЙТЕ АКТИВНО ПЕРСОНАЛЕН ИДЕНТИФИКАЦИОНЕН КОД

сайт НАП nap NAP

Над 4800 са персоналните идентификационни кодa (ПИК) издадени на фирми и физически лица от началото на годината в област Стара Загора.

Персоналният идентификационен код  (ПИК) може да бъде получен във всеки от офисите ни в страната, издава се безплатно и става все по-необходим в комуникацията с Приходната агенция.

Част от електронните услуги на НАП, достъпни с ПИК за физическите лица, са възможностите за:
-    справка за изплатени доходи на лица, от юридически лица и самоосигуряващи се;
-    подаване на декларация за регистрация на самоосигуряване, уведомления за сключване, изменения или прекратяване на трудови договори;
-    автоматизирано плащане на дължими суми към държавата директно от справката за задължения;
-    получаване на информация за членство в пенсионен фонд и направените вноски и др.;
-    подаване на осигурителна декларация образец 7 (задължително изисквана от безработни и неосигурени за здраве на друго основание и при възстановяване на здравноосигурителни права) и други;

Услугата „Справка за достъп до електронните услуги на НАП, обобщена” позволява на притежателите на ПИК и електронен подпис, с пълен достъп до Е-услугите на НАП, да проверят кой има право да подава данни към Агенцията и да прави справки от тяхно име, както и нивото на достъп на упълномощените лица. По този начин задълженото лице може да осъществява ефективно контрол и да предотврати злоупотреби с подаването на данни от негово име към НАП.

Напомняме, че издаването на ПИК е безплатно и безсрочно, отнема няколко минути. С него физическите лица могат да подават данъчни и осигурителни декларации, да следят данъчната си сметка за задължения и плащания, да проверят осигурителния си доход и да ползват редица други електронни услуги.

С ПИК на НАП могат да се ползват и услуги на много други администрации, като: електронните услуги на НОИ, проверка на задължения за местни данъци и такси и други.

Повече информация за услугите достъпни с ПИК, може да видите в информационното видео, публикувано на официалния канал на Агенцията в YouTube.

информация: Мариета Добрева

http://youtu.be/h0-u9yOCfTg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж