Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъчани се докосната до Аржентина и Египет в парк "Розариум"

Гостите на Фолклорния международен фестивал от Латиноамериканският фолклорен балет "Сантяго дел естеро" на Аржентина и Националният фолклорен ансамбъл "Сохаг" посетиха Казанлък, където гражданите успяха да се докоснат до тяхната музика и танци. Фестивалът се организира за 22-път, като през последните 5 години парк "Розариум" става по-пъстър и колоритен през юли.

Едно страстно танго, усещане за жена, аромат на кафе и вкус на опияняващо вино ни придадоха чрез танците си Латиноамериканският фолклорен балет на градчето Сантяго дел естеро от Аржентина. Танцовият ансамбъл е културен посланик на страната си, който обикаляйки света представя изключително богатия си репертоар. Те са носители на множество награди и отличия.В един друг край на света ни пренесе Националният фолклорен ансамбъл от египетската провинция Сохаг. Те ни показаха вихрената си хореография, уникални костюми, артистизъм с характерната арабска музика и танцово изкуство. Тяхното изкуство на древен Египет лежи в основата на съвременния танц и много от характерните движения се използват в съвременните танцови хореографии, а специфичното музикално наследство докосва с неподражаемата си пъстра мозайка от звуци.

Началото на международният фолклорен фестивал във Велико Търново е поставен през далечната 1998 година. От самото си начало е със статут "Фестивал на ЦИОФФ" (Международен Съвет на организаторите на Фестивали за Фолклор и Традиционни изкуства). Той е един от многобройните признати по света фестивали.

Казанлъчани успяха да се докоснат до част от участниците на този фестивал за 5-та поредна година благодарение на кмета на Казанлък - Галина Стоянова.  

галерия снимки: 21.07.2019 - Звуци в парк "Розариум" с участието на Аржентина и Египет от Международния фолклорен фестивал на Велико Търново

Ето и малко снимки от предни години:

28.07.2017 - Международният фолклорен фестивал - Велико Търново гостува нa Казанлък

22.07.2016 - Музикални ритми от двете америки в парк Розариум

21.07.2016 - Музикални ритми от двете америки в парк Розариум

22.07.2015 - Международният фолклорен фестивал - Велико Търново гостува na Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж