Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов даде отлична оценка за работата на местния законодателен орган през мандата

Председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов даде отлична оценка за работата на мест
Един от акцентите по време на последното за мандата заседание на Общинския съвет в Казанлък бе отчетът на председателя Николай Златанов за дейността на местния законодателен орган през изминалите четири години. Златанов даде отлична оценка на работата на постоянните комисии в Общинския съвет за периода, както и на групите общински съветници.
http://youtu.be/0-vjJ5CN1Y0

Сред важните взети решения председателят на Общинския съвет отбеляза няколко. За асфалтиране само през този мандат Общината е вложила 14 милиона лева собствени средства и 4 милиона и 400 хиляди от Правителството. Асфалтирани са повече от 136 улици в града и близо 222 улици в населените места.

Златанов подчерта, че последната програма, по която са работили Община и Общински съвет е „Обновяване на градската среда” за близо 5 милиона и 500 хиляди лева, с които е променен изцяло облика на ж.к. „Изток”, подменен е изцяло водопроводът и канализацията, асфалтирано е, направени са спортни игрища и градинки.

По националната програма за саниране са санирани 19 жилищни сгради. В момента и до края на тази година в община Казанлък няма да има нито една детска градина, училище и ясла, които да не са санирани.

„В този мандат трябва да подчертаем, че Казанлък се нареди сред 39-те големи общини – отличници. Тези общини се сдобиха с възможността директно да получават средства по европейските програми, без да се конкурират с другите общини. През този мандат получихме 19 милиона лева общо по програмата за обновяване на градската среда”, подчерта председателят на Общинския съвет.

Като успешно реализиран проект той определи и разкриването на Техническия колеж, в Казанлък, като поясни, че много мандати се е работило върху тази тема и накрая тя е реализирана успешно. „При всички разговори с бизнеса, с бъдещи инвеститори, всеки един когато започне да слага на канатар плюсовете и минусите, основният плюс е наличието на колежа, който ще им осигури техническите кадри, от които те имат нужда. Появи се и голям италиански инвеститор, като първите въпроси бяха свързани с кадрите.”, заяви Златанов
Николай Златанов обърна внимание и на опазването на културно – историческото наследство в Долината на тракийските царе, където в настоящия мандат са реставрирани, консервирани и социализирани могилите „Хелвеция” и „Грифони”. Предстои реализацията на проекта „Светът на траките”, по който ще бъдат получени между 6 и 8 милиона лева.
Златанов поясни още, че по проекта за интегриран градски транспорт са осигурени близо 3 милиона 700 хиляди лева. Това включва закупуването на 7 електробуса, изграждане на няколко спирки, информационна система, която ще указва до колко минути предстои да пристигне автобусът от всяка една от линиите. Ще бъдат асфалтирани и пътища. Част от проекта е асфалтиране на бул. „Розова долина” от централния светофар до околовръстния път, в посока военния завод.

Златанов заяви, че взетите решения през настоящия мандат на Общинския съвет са многобройни и е трудно да бъдат разграничени първия от втория мандат, тъй като много от нещата по европейските проекти са започнати в края на първия, а са довеждани до край във втория мандат. „Но всеки един от жителите на община Казанлък може да се докосне до парковете „Розариум” и „Тюлбе”, които бяха обновени, до велоалеята, която беше изградена между Казанлък и Енина. Бизнесът може да каже какво важно значение имат съоръженията свързани с европейските директиви за опазване на околната среда. Никой бизнес не може да съществува, без да има създадена среда, визирам пречиствателната станция, претоварната станция, които да позволят развитието на един голям бизнес. В този смисъл, може би десетките градинки, които Общината изгради са също значимо постижение.”, отбеляза Николай Златанов.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: