Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 35-годишен мъж за държане на наркотично вещество

Съдебна Палата

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.И., на 35 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 03.10.2019 г., в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с нетно тегло 0,35 грама, на стойност 8,75 лева (съгласно Приложение № 2 на Постановление на Министерски съвет № 23/29.01.1998 г., за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството) - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното бързо производство е установено, че М.И., на 03.10.2019 г., бил в гр. Стара Загора. Обвиняемият бил спрян за проверка, като е установено, че държал в джоба на панталона си високорисково наркотично вещество – метамфетамин.

Обвиняемият М.И. е осъждан за извършени от него умишлени престъпления против собствеността. Той е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Извършеното от обв. М.И. деяние, на 03.10.2019 г., е в изпитателния срок на наказание по предходно негово осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че М.И. е извършил престъпленията, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо М.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: