Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Ще има ли нови съкращения в казанлъшките предприятия?

Важният въпрос постави на среща със синдикатите кандидатът за кмет на Община Казанлък безпартийният, издигнат от БСП за България, инж. Стоян Петров.
Нямало подадена заявка в Бюрото по труда за намаляване на работните места в казанлъшко засега, според шефовете на двата синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“. Те обаче уточниха, че за  съкращаването на близо 600 човека от „Аркомат“ нищо не се чуло предварително, макар още през септември да е имало среща между кмета Галина Стоянова, шефката на Бюрото по труда – Илиана Жекова и мениджмънта на фирмата.

Инж. Петров се поинтересува колко често се провежда Тристранният съвет, в чийто състав са кмета на общината, синдикатите и  работодателските организации. Оказа се, че от две години той не е заседавал. Синдикалистите споделиха, че форумът се провежда формално, че няма диалог с властта, че преговорите се водят с упълномощени лица и не водят до резултат.

На срещата стана ясно, че инициативата за грижата за заетостта на хората трябва да е на кмета, трябва да има информация и да очертава перспективи. Трябва да бъдат коментирани с него намаляването на работните заплати, работното време, „верижните“ срочни договори и другите механизми за управление на работната сила в общината.

Понеже последните години това не се случва, синдикалистите поискаха от инж. Стоян Петров открито и ползотворно сътрудничество в бъдеще.

За инж. Петров и БСП гласуваме с бюлетина 56.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Предизборен щаб на БСП за България 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: