Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Първа среща на кмета с новия вицеконсул на Република Турция в Пловдив

Първа среща на кмета с новия вицеконсул на Република Турция в Пловдив

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна днес в кабинета си с новоназначения вицеконсул на Република Турция в Пловдив Гюлджан Окчун и секретаря на консулството Ерхан Арабаджиев. Срещата е опознавателна и е по искане на г-жа Окчун. Тя сподели, че е силно привързана към Казанлък, защото това е родният и град и е настоявала опознавателните й срещи да започнат от тук. „Идвам с надеждата и вярата, че ще работим заедно!“, сподели тя пред Кмета на Казанлък и изрази голямата си изненада от положителните промени в града и запазения силен дух в него. „Много ласкаво е това, че можем да създадем у Вас такава емоция!“, посочи Галина Стоянова и изрази надежда, че Казанлък ще се хареса на високопоставените гости. Г-жа Стоянова отбеляза добрата работа с Генералния консул Хюсеин Ергани и обърна внимание на успешни турски проекти в сферата на индустрията в региона.

Първа среща на кмета с новия вицеконсул на Република Турция в Пловдив
Двете страни размениха подаръци и изразиха надежда за продължаване на добрите съвместни контакти, с възможности за побратимяване на Града на розите с град от Турция, обмяна на опит в сферата на културата. Новият вицеконсул на Турция получи като подарък от Кмета на Казанлък значка - символ на града, която веднага постави. Двете дами бяха единодушни, че Казанлък е специален град и си пожелаха взаимно успех.

В програма на г-жа Окчун са предвидени опознавателни срещи и с други кметове и бизнеса в Област Стара Загора.

Решението за назначаване на група турски посланици и постоянни представители към международни организации беше съобщено на 12 септември, т.г., от Външното министерство в Анкара. Новият турски посланик у нас за първи път също е жена – Нейно превъзходителство Айлин Сеизкьолк. Освен с посолството в София, Република Турция е предствена у нас и с Генерални консулства в Пловдив и Бургас.

Пресцентър на община Казанлък

Първа среща на кмета с новия вицеконсул на Република Турция в Пловдив

Бързи производства:
На 10.12.2019 г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1 от НК срещу 27-годишен мъж от с. Копринка, общ. Казанлък, затова че на същата дата, около 14:10 ч., в с. Копринка, е управлявал мотопед "Kymco" с поставени на него регистрационни табели, които са издадени за друго МПС. Водачът е задържан за срок до 24 часа.
           
На 10.12.2019 г. в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК срещу 29-годишен мъж от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, около 23:40 ч., в гр. Стара Загора, е управлявал л.а. "Ауди", след употреба на алкохол с концентрация от 2,69 промила, установено с техническо средство.
При излизане от паркинг същият удря престояващ л.а "Хонда", при което е настъпило ПТП с минимални материални щети по двата автомобила. Водачът задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.
           
На 09.12.2019 г. в РУ - Чирпан е получено съобщение от 67-годишна жена за извършена кражба от дома ѝ, намиращ се в гр. Чирпан, на ул. "Надежда". На място е установено, че за времето от 09:30 ч. до 14:20 ч. на 09.12.2019 г. в жилището е проникнато през незаключена входна врата и е извършена кражба на сумата от 380 лв.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 16-годишен младеж от гр. Чирпан. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

На 10.12.2019 г., около 12:20 ч., в гр. Стара Загора, на ул. “Васил Левски”, екип на Общинска полиция е съставил фиш в отсъствие на водача за извършено нарушение по ЗДвП - неправилно паркиране на лек автомобил. Малко по-късно на място се е явила 62-годишната собственичка на автомобила, която нагрубила служителите и хвърлила на земята банкнота от 100 лв. В Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл. 304а от НК. Жената е задържана за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:
В бюлетин № 341/07.12.2019 г. на ОДМВР - Стара Загора е отразена кражба на моторен трион и ръчна количка от гаражна клетка, намираща се в гр. Казанлък, на ул. "Севт III", за което в РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са 36-годишен мъж от гр. Николаево и 31-годишен мъж от гр. Казанлък. На същите с постановление на РП - Казанлък е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок до 72 часа.

По-характерни престъпления:
На 10.12.19 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение, че за периода от 19:45 ч. на 09.12.2019 г. до 08:40 ч. на 10.12.2019 г., чрез използване на техническо средство е взломена входна врата на заведение за бързо хранене, намиращо се в гр. Стара Загора, кв. „Трите чучура“, проникнато е вътре и е извършена кражба на метален шкаф, съдържащ сумата от около 60 лева. Образувано е досъдебно производство по престъпление по чл.195 от НК.
           
На 10.12.2019 г. във Второ РУ - Стара Загора се е явил 76-годишен мъж който заявил, че за времето от 15:00 ч. на 09.12.2019 г. до 11.:00 ч. на 10.12.2019 г. е проникнато в имота му в местността "7-ми километър" и след взломяване на катинар на стопанска постройка е извършена кражба на пет кокошки и един петел. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: