Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Купа с коледна солидарност - безплатна супа за бедни

Купа с коледна солидарност - безплатна супа за бедни В това време на годината, когато всички сме заети с коледните приготовления и купуването на подаръци, имали ли сте време да помислите за основния смисъл на Коледа? За истинските християнски ценности - да споделяме любовта, да сме с роднини и да помагаме на хора с по-малко късмет от нас самите? В петък 20.12.2019 г. имате шанс да дойдете на ул. „Искра“. 22 (срещу кафене Зелено) и сподели малко от коледния дух с онези, които ще прекарат Светия ден без семействата си, без богат празник и подаръци. От 11 до 13 часа МЦР- Взаимопомощ с доброволците по проект „Взаимопомощ” на програма „Европейски корпус за солидарност”  ще сервират безплатна супа за хора,които обичайно всички подминаваме. Помогнете ни да ги поканим!

Срещаме ги на улицата. Понякога им отделяме по няколко монети. Някои от нас ги съжаляват, някои от нас са отвратени и вярват, че ситуацията, в която се намират е техен собствен избор. Нищо обаче не е просто черно или бяло и Коледа е чудесна възможност да загърбите пристрастията и за момент да си представите, че сте на тяхно място. Една супа няма да промени нищо. Но моментът на солидарност и среща на хора от различни светове може да промени много.

Молим Ви да споделите информация за събитието с хора без ресурси. Бедни хора, деца просещи на улицата, бездомни, просто спрете и им кажете да дойдат последният петък преди Коледа и да вземат топла супа безплатно от 11 до 13 часа срещу кафене Зелено. Чувствайте се свободни да прекарате тези свети дни по един малко по-различен начин и елате и Вие. Носете коледни сладки, чисти зимни дрехи или просто усмивка и отворено съзнание.

Весела Коледа!

 

Казанлък инфо:


Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: