Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 38-годишен шофьор за управление на автомобил след употреба на алкохол

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА - ЗИМА

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора беше привлечен като обвиняем Д.Х., на 38 г., гражданин на Руската Федерация,  за това, че на 30.12.2019 г., в гр.Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел Вектра“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 1,60 промила, установено по надлежния ред – с протокол за химическо лабораторна изследване, след като е бил осъден с влязла, на 8.08.2019 г., присъда за същото деяние по чл.343б  ал.1 от НК - престъпление по чл.343б ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. На 31.12.2019 г. обвиняемият Д.Х. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.


На 30 декември 2019 г., в гр. Стара Загора, Д.Х. управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка, като след извършен тест и впоследствие химическа експертиза е установено, че е шофирал след употреба на алкохол. През август 2019 г. Д.Х. е бил осъден за същото деяние на девет месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок. Д.Х. живее постоянно в България. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: