Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.С., на 15 г.

Районна прокуратура-Казанлък

На Н.С. е предявено обвинение за това, че в периода от 15.10.2019 г. до 17.10.2019 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление – на три пъти, като непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот /счупване стъкло на прозорец на остъкление и на врата/, е отнел чужди движими вещи – пари – сумата от 200 лв. от владението на В.Х., един брой велосипед на стойност 50 лв. от владението на И.Й.,  пет броя часовници, различни видове, на обща стойност 160 лв. от владението на К. К., или всичко на обща стойност 410 лв., без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 вр. с чл. 194, ал. 1 вр. с чл. 63, ал. 1, т. 3 вр. с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.


До момента е установено, че в периода от 15.10.2019 г. до 17.10.2019 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, на три пъти, обвиняемият Н.С. е прониквал, чрез взлом в търговски обект и часовникарско ателие, а велосипеда отнел след освобождаването му от катинара, с който бил заключен. Част от отнетите вещи Н.С. продал, а други оставил за себе си.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан преди за извършен грабеж. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на присъда.

Определението на Районен съд – Казанлък е влязло в законна сила.Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: