Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Подариха "Волейболното момче" от Благотворителният турнир "Пази детето на пътя" на Община Казанлък

Президентът, изпълнителният директор и треньорите на ВК „Казанлък“ подариха на Община Казанлък статуетката „Волейболно момче“. Средствата за изработването й бяха набрани по време на благотворителния турнир по волейбол за мъже, който бе организиран от клуба на Казанлък и приятели, с цел подпомагане за безопасно движение на децата в града. Бяха събрани 1500 лева за каузата, а турнирът протече под мотото „Пази детето на пътя!“. Благодарение на общите усилия, в най-скоро време статуетката ще бъде поставена на възлово кръстовище в Казанлък. Последната дума е на Община Казанлък. Кметът Галина Стоянова  кръсти пластиката с лика на млад волейболен играч Иван.

На срещата президентът на ВК "Казанлък волей" Васил Аргиров сподели, че това е добра инициатива, която трябва да се последва и други клубове и организации.

През януари тази година шоу на волейболната игра направиха отборите на „Берое 2016“ Стара Загора, „Локомотив“ Пловдив и „Арда“ Кърджали и ВК "Казанлък волей", които подкрепиха и благотворителната кауза, за която бяха необходими 1500 лева. Със средствата беше закупена стъклопластика в ръст на дете, с волейболна топка в ръка и облечена с цветовете на клуба – червено и зелено. Идеята е да бъде поставена на натоварено кръстовище в града, като акцентът е безопасното пресичане за децата и необходимостта шофьорите да бъдат бдителни на пътя, и отговорни за най-малките участници в движението в ролята им на пешеходци. Това е сериозен проблем в нашето общество и децата са в риск на пътя, затова решихме да направим този турнир и предприемем действия за тази кауза, като взимаме пример от Бургас, разказа помощник-треньорът на ВК „Казанлък“ Иван Чолев. В морския град вече има поставени подобни фигури на няколко възлови кръстовища и резултатите са обнадеждаващи.

Малкото момче с волейболната топка носи символите на Община Казанлък и логото на Волейболен клуб "Казанлък волей". То бе подарено на Община Казанлък в името на кмета на града Галина Стоянова. Инициаторът на турнира е Иван Чолев, а градоначалникът кръсти момчето на на него.

Галерии снимки от турнира:
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: