Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Ева Майдел:Днес е важен ден за Европа, дори и тази информацията да не е на първо място в медиите

Днес ЕС представи стратегиите си за дигитална трансформация на Европа. На Европейските избори гражданите поискаха ЕС да излезе от състоянието „будна кома“ и да погледне към бъдещето. И това вече се случва. След предложението за Зелен пакт, днес ЕК представи втория най-важен елемент от визията за бъдещето на ЕС.
От много време е ясно, че със застаряващо население, технологично остаряващи индустрии, ако не променим икономическия си модел, в Европа няма да можем да поддържаме дълго високото качество на живот, на което ЕС е символ поне през последните 50 г. С документите, които представи днес – Европейска стратегия за данните и Бяла книга за изкуствения интелект, ЕК поставя основата на новия икономически модел на Европа.

Накратко той звучи така – данните ще са горивото на икономиката. Трябва да се възползваме от огромния обем данни, които европейците произвеждаме – около 25% от всички в света. Това е не само лична информация на нас като потребители, но и на бизнеса и производството. Тя ще помогне за създаването на нови продукти и услуги, както и за използването на изкуствения интелект. Това е фундаментална, визионерска промяна и тя започва от днес.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж