Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Осъден на 2 години и 6 месеца затвор е 55-годишен мъж

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Р.Р., на 55 г., обвинен за това, че на 29.01.2019 г., в гр.Стара Загора, се заканил на млада жена с убийство, като насочил към главата й законно притежаваното си огнестрелно оръжие-пистолет, марка „Глок“,калибър 9х19 мм, и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144,ал.3,вр. ал.1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на 29.01.2019 г., в гр. Стара Загора, Р.Р. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - буйствал, държал се агресивно и отправял обидни и заплашителни реплики към другиго, налитал да го бие, както и че избутвал полицейски служители - престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс.
Районен съд – Стара Загора е наложил на Р.Р. наказание „лишаване от свобода” за срок от две години и шест месеца при първоначален „строг“ режим.

Пострадалата била студентка в гр.Стара Загора. На 29.01.2019 г., около 20:30 ч. тя отивала на гости в дома на свои колеги, тъй като имали уговорка да гледат заедно филм. Придвижвала се с лек автомобил, марка „Мерцедес С 220“,собственост на майка ѝ. При спирането, колата й се опряла в друг паркирани автомобил – „Фолксваген Голф 4“. Собственикът, брат на подсъдимия Р.Р.,   чул глух удар. Той излязъл навън, както и колеги на студентката. Първоначално братът на Р.Р. се разкрещял на пострадалата, като я заплашил, че ще ѝ отнеме шофьорската книжка. Като чул виковете на брат си, подсъдимият Р.Р. се показал на прозореца на къщата си и извикал на пострадалата: “Ей, помляхте ни колите тука! Ей сега, ще сляза и ще видиш!“. После взел законно притежаваното си огнестрелно оръжие - пистолет, марка „Глок“, калибър 9 х19 мм, поставил в него пълнител, зареден с патрони, и излязъл от дома си.

Приближил се откъм гърба на пострадалата, сграбчил я за рамото, обърнал я към себе си и насочил пистолета към главата й, като казал,че ще разреши проблема. Пострадалата  изпищяла и се свила, а братът на подсъдимия го изблъскал, като той се прибрал в дома им. Бил подаден сигнал на тел. 112. Пред полицейските служители подсъдимият отричал да е държал пистолет. Р.Р. се държал арогантно  и се опитвал да достигне до момичето. В този момент с таксиметров автомобил пристигнали родителите на пострадалата. Агресията на подсъдимия се насочила към баща й, който се опитал да се саморазправи с него, но намесилите се полицейските служители предотвратили това. Тогава Р.Р. се опитвал да ги избута, като ги обиждал с думите: “Палета, вчерашни хлапета, смешници!“. На място пристигнал и екип на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Стара Загора, които огледали автомобилите и не установили видими щети. И пред тях Р.Р. се държал агресивно,като се опитвал да се отскубне и да достигне до пострадалата и баща ѝ. Предвид поведението му същия бил отведен в полицията и задържан. Присъдата на Районен съд – Стара Загора подлежи на жалба и/или протест пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж