Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новаков сезира ЕК за липсващи санитарни условия за шофьорите на камиони в Европа

Евродепутатът Андрей Новаков сезира Европейската комисия за липсващи санитарни условия за шофьорите на товарни камиони в Европа. В писмо Новаков отправя призив да бъде възстановено функционирането на тоалетните по бензиностанциите.


В писмо до европейския комисар по транспорта Дина Валиан еврудепутатът от Европейската народна партия и ГЕРБ Андрей Новаков алармира за липсващи санитарни условия по пътищата в Белгия, Франция и Испания, като се позовава на сигнали на български шофьори.

Новаков подчертава водещата роля на транспортния сектор за функциониране на пазарите и за достъп до стоки от първа необходимост за всеки европейски гражданин. Той настоява условията за работа на водачите да бъдат възстановени и да бъдат спазени всички хигиенни изисквания за гарантиране на тяхната безопасност по време на работа.

Слушатели на "Хоризонт" сигнализираха за затворени тоалетни и в бензиностанциите на българска територия. Председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски изрично подчерта, че никога не е имало разпоредба в условията на пандемията от коронавирус да се затварят тоалетни и санитарни възли:

"Разбира се, ние сме отправили препоръка да има фанатична дезинфекция в тоалетните".

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж