Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на карантина от мъж, опитал се да влезе в магазин, но не го допуснали

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на карантина от 31-годишен мъж.

На 17 март 2020 г.,  31-годишен мъж влязъл на територията на Република България, от зона с разпространение на COVID - 19, при което той декларирал, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в гр. Стара Загора. От РЗИ – Стара Загора подали във Второ РУ на МВР – Стара Загора данни и адреси на лица, които са под карантина, за извършване на проверки. На 22 март 2020 г., при посещение на полицейски служители в дома на 31-годишния мъж било установено, че той не е на посочения адрес.

На 25.03.2020 г. бил подаден сигнал от продавач-консултант в търговски обект, че мъжът се е опитал да влезе в обекта, но не е бил допуснат, тъй като служителите знаели, че лицето е било в чужбина и е под карантина.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

След влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив


 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: