Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ОБЩИНСКА БИБЛИОТЕКА "ИСКРА"- КАЗАНЛЪК в НАЦИОНАЛЕН МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО С КАЗАНЛЪК ЧЕТЕ - 21 април - 30 май 2020

Проявата е посветена на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Скъпи приятели,
Живеем в  сложни, но интересни времена! Времена, които доказаха, че в труден момент културата, респективно качествената книга, са мост между човека и света, могат да станат  любимо занимание, източник на духовно равновесие и хармония, смисъл на живот!

Няма как да осъществим всичко, което бяхме намислили за Вас през Маратона на четенето- 2020 година, уви! Но решихме да осъществим походът на книгите към четящите хора по нетрадиционен начин-. в онлайн среда.

Нека обединени от тази наша потребност- да четем, да се информираме и израстваме духовно, покажем заедно, че четящите хора са най-силните, най- интелигентните, най-отговорните, защото притежават знанията и духовните устои, почерпени от света на книгите!

В дните на изолация  Ви призоваваме да отбележим заедно Международния ден на книгата и авторското право, да изпратим един към друг своите добронамерени послания, независимо от възрастта и социалния статус, обединени от любовта към четенето.
Ние ще проведем за Вас инициативи, свързани с четенето в дигитална среда. На страниците на Общинска библиотека във Фейсбук и с помощта на медиите ще публикуваме  онлайн срещи с автори, онлайн четене на различни литературни творби, споделяне на мнения за прочетени книги, публикуване на снимки и видеоклипове  на читатели с любими книги и четенето им, ще организираме различни познавателни  игри и конкурси.

Присъединете се към инициативите ни! Покажете как Вие отбелязвате  и чувствате Маратона на четенето. Направете си домашно четене, домашен маратон, разкажете ни за вашите любими книги и автори! Нека  заедно четем и говорим за книги!

Бъдете здрави и  #останетевкъщи!

Програма

  • Онлайн арт конкурс - за деца от 5 до 14 години за  илюстрация по стихотворението „Аз съм българче” .23.04-30.05.2020
  • Фотоконкурс „Четем заедно в къщи”. Конкурс за часовете прекарани в уют и с увлекателно четиво, за съвместните ни четения с деца и близки. 23.04.-20.05.2020.
  • „Нашият Казанлък”. Цикъл от  публикации във Фейсбук с въпроси и  загадки с краеведски характер. 23.04.-20.05.2020.
  • Казанлъшките вестници до 1944 година. Публикации във Фейсбук. 23.04.-30.05.2020.
  • Сватбените обичаи при различните етноси от Казанлъшкия край. Етнографски публикации във Фейсбук 23.04.-30.05.2020.
  • „Пиша, следователно съм модерен”. Публикации във Фейсбук на творби, интервюта на млади български  автори. 24.04-30.05.2020.
  • „Цветните мисли на пишещия човек”.Творчество, творби, интервюта и др. на популярни и утвърдени  български и чужди автори от различни жанрове на страниците на библиотеката във Фейсбук. 23.04-30.05.2020.
  • „Забравените класици”.Мисли, любопитни факти и др. за живота и творчеството на световни класици на страниците на библиотеката във Фейсбук. 22.04-30.05.2020.
  • „Прибери се, прочети книга. Светът е затворен”. Кампания за видеоклипове- предизвикателство към четящите хора как четат у дома, на балкона, в градината.24.04-30.05.2020.
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: