Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Халил Летифов за закона за движение по пътищата: "Законът има нулева толерантност към наркотиците"

България е на едно от челните места по загинали и ранени при автомобилни катастрофи. Така например ако в другите европейски държави има по 50 заганили на един милион души, при нас са 100 на милион. Това съобщи в предаването на Канал 3 "Беновска пита", Халил Летифов, председател на Комисията по транспорт, ДПС.


"Борбата се оказва неефективна, защото правила има, но те не се спазват. Професионалните школи имат своите  плюсове и недостатъци. Аз обаче съм на мнението, че обучението на водачите трябва да започне от детската градина.", допълни той.

"Искам да изкажа искрените си съболезнования към близките на загиналия в жестока катастрофа журналист Милен Цветков. Сега водим дебат колко да бъде увеличено наказанието на подсъдимия за престъплението. Но ако се бяха спазили законовите норми, да не се употребява алкохол и наркотични вещества и да не се кара с превишена скорост, нямаше да се стигне до този трагичен инцидент."

"Законът има нулева толерантност към наркотиците. При неспазения закон виждаме какво се случва. Аз лично не си позволявам никакъв алкохол, когато сядам зад волана. Личната ни дициплина е най-важна.", подчерта Летифов и допълни, че е хубаво водачите да се тестват по-масово с дрегери, за да не се стига до толкова фатални инциденти".

“В пандемията ли е най-добрият начин да покажеш колко голям дарител си, или това трябва да е мисия?” попита Беновска. Депутатът от ДПС отговори, че пандемията е повод хората да покажат колко са солидарни и загрижени, и колко сериозно се отнасят към проблемите.

“Такива проблеми има, защото в случая коронавирусът показа изключителната неподготвеност не само на България, а и на света към една болест, която е непозната, за която няма нито ваксина, нито лечение” коментира Летифов. “ДПС и Ваши представители какво дарихте и кому?” попита конкретно водещата.

http://youtu.be/Ae6qKQp3oJ4

 

coronavirus.bg