Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Бузовград може да си запази Дома за медико-социални грижи "Мария Луиза"

Преди дни стана ясно, че  Домът за деца с увреждания лишени от родителска грижа в казанлъшкото село Бузовград трябва да бъде закрит до края на годината, а 15-те деца с тежки физически увреждания ще бъдат местени в други Домове по празниците. Това решение предизвика вълна от обществено недоволство и организиране на петиция в социалните мрежи в подкрепа на дома.

Само за няколко часа в опит да запазят центъра в онлайн петицията, се включиха над 1500 души. Кампанията носи името „Да спрем закриването на Дома за медико-социални грижи за деца "Мария Луиза" в с.Бузовград“. В петицията се включват и българи от чужбина.

Директорът на Дома за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза“ в Бузовград д-р Ивелина Панова съобщи в социалните мрежи, че е получила покана за разговор от заминистъра - министъра на здравеопазването Жени Начева. Срещата ще се проведе днес в Министерство на здравеопазването. Д-р Панова изказа и благодарност към кмета на община Казанлък Галина Стоянова за помощта ѝ.

„Скъпи приятели, с радост ви уведомявам , че има резултат от гражданската ви позиция. Заместник министър Жени Начева ме покани утре в Министерство на здравеопазването да намерим най- доброто решение . Искам да изкажа благодарността си и към кмета г-жа Галина Стоянова , която беше в течение и помогна много, независимо че не беше в светлината на прожекторите . В този смисъл атаките към нея , които се прокраднаха в някои постове са напълно незаслужени. Утре ще имам повече яснота и ще ви уведомя.“

В петък след обяд на 18 декември се проведоха срещи в Парламента и Министерство на здравеопазването. По думите в социалната мрежа, д-р Ивелина Панова и директор на дома, че има няколко варианта за излизане от ситуацията по които тези дни усилено ще се работи, още от утре, без почивен ден.

"Скъпи приятели, съграждани, колеги , познати и непознати хора! Натоварена съм с очакванията ви да се разреши сериозният проблем в Бузовград. Сега се връщам от София след срещи в Парламента и Министерство на здравеопазването. И мога с удоволствие да ви оповестя, че вълнението и подкрепата ви никак не беше напразна. Без даването на гласност , без изразяването на гражданската ви позиция нямаше да направим нищо. Щяхме за сме забравени.  Резултатите от срещите  след  трудни разговори са  много добри за децата и персонала. Има няколко варианта за излизане от ситуацията по които тези дни усилено ще се работи , още от утре , без почивен ден . МЗ и АТСП се разбраха на срещата и ще направят възможно най- доброто за децата .Отдъхнах си , защото видях в лицето на МЗ един истински защитник .

Винаги съм смятала , че в работата ми в Бузовград не бива да има политиканстване . Че цветът на болницата в Бузовград трябва да е бял, ЧИСТ .  Затоова огромно благодаря на хората , които на тихия фронт се потрудиха за нашата кауза. Жива и здрава да е заместник министъра Жени Начева  и екипа и , отговарящ за нас!  Живи и здрави да са заместник председателят на Парламента Емил Христов - беше великолепен!  Огромно благодаря на Борис Кърчев - направи всичко , което можа ,  въпреки че е в карантина ! Благодаря на Донка Симеонова , че се опита да помогне. Без всякакво съмнение - огромно благодаря на кмета Галина Стоянова за безпрекословната и защита на болницата в Бузовград ! Нено, благодаря ти - ти си един истински добър човек! Специално място и за омбудсмана Гинка Щерева - няма по- подходящ за тази длъжност от теб, Гинче!

Отреждам последното място на всички вас - скъпи граждани , които ни подкрепихте , оценихте  и страдате за децата и нас!!! Не очаквах това. Мислех, че ще бъдем заклеймени като институция , защото са такива обществените настроения. А то стана обратното. Значи много добрини сме сторили за годините досега за да ни обичате и така да ни се отплащате. Благодаря доземи!!! Изпращам ви щастливите си сълзи ! Бъдете здрави!"

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: