Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Първото бебе в Казанлък проплака в 12:30


Бебешки плач огласи новата 2021 година в казанлъшкото АГ отделение на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" в 12:30 на 1 януари. Момиченцето носи името Мелек, тежи 3200гр. и е четвъртата рожба на майката. През 2020 година са родени 390 бебета, като последното е мъжка рожба и носи името Николай. Николай се е родил 3800гр. и 54 см. Спрямо 2019 година, родените през миналата са с 5 по-малко.


В края на 2020 година на казанлъшкото АГ отделение бяха подарени нови 15 легла за новородените бебета. Леглата бяха подарени от всички взели участие в инициативата “Мисия подари добро“, която продължава с набирането на нови средства. Мелиха Неби е една от инициаторите за набирането на средства, която сподели, че събрани са от капачки 870 лева, а останалите средства от дарители. Цялата сума събрана е близо 8600 лева, с които 6500 лева за 15-те легалца, а останалите пари АГ-то ще получи две нови легла за родилките.В Казанлъшкото АГ отделение в МБАЛ от началото на 2020 година има подарени и две нови родилни лигла, два нови гинекологични стола и други материали и пособия. Създадена е и Вип стая за чуствителни майки и техните рожби.

Едно от последните дарения е 145 детски книги в навечерието на новата година. Повече от успешна се оказа благотворителната кампания наречена със закачливото име „За нещотърсачиТе“ дело на сдружение „Терапии асистирани с коне - Петя Караниколова“. Книгите бяха предадени на главната мед. сестра на болницата Светла Стоева. Те са предназначени за най-малките пациенти на казанлъшката болница принудени да прекарат празничните дни там.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: