Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


БСП – Казанлък – отново с изтъркани предложения за общинския бюджет

БСП

Зададат ли се избори, от БСП – Казанлък, отново пускат в медийния ефир старата си грамофона плоча. Изтъркана, до болка втръснала на редовите казанлъчани. Но пък поводът е Бюджет 2021…


„Призоваваме кмета и управляващата коалиция ГЕРБ-ДПС да спрат продажбите на общински терени в Равда и Несебър. Настоящата криза е достатъчно тежка за всички сектори, най-драстична е в туризма, цените на имотите край морето падат, безотговорно е да се продава.“ За това са настояли общинските съветници на БСП, дни преди да започне разглеждането на бюджета в комисиите на местния парламент, съобщиха вчера от пресцентъра на Областния съвет на партията.

„Приоритетът на Бюджет 2021 трябва да са гражданите. БСП неколкократно предложи мерки за облекчаване на финансовата тежест за семействата, чиито деца посещават детски градини, и за наемателите на общинска собственост, пряко засегнати от въведеното извънредно положение, както и намаляне таксата смет за жителите на общината. Вярваме, че управляващата коалиция, начело с ГЕРБ, ще прояви състрадание към изнемогващите хора, които ежеседмично се увеличават“, се казва още в прессъобщението.

От областния пресцентър на БСП съобщиха още, че казанлъшките общински съветници на управляваната от Нинова партия са внесли 8 предложения за обсъждането на проектобюджета. Сред тях са средства за спешните ремонти в двете отделения по хирургия и за лечение на нервни болести в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, за санирането и ремонта на ДКЦ „Поликлиника“, както и средства за повишаване квалификацията на лекари и медицински кадри. БСП съветниците са предложили също в бюджета да бъде предвидено субсидиране на превозвачите, които осъществяват обществен транспорт за социалните групи, ученици и пенсионери, 50%-но увеличение на парите за 19-те кметства в общината, както и проектиране на многофункционална спортна зала.

В прав текст част от предложенията на казанлъшките БСП съветници вече са реализирани от настоящото кметско ръководство, като се започне от социалната програма за семейства и хората в затруднено положение и се стигне до ремонта на поликлиниката в града, чийто старт беше даден на 13 януари. За субсидирането на частните превозвачи, при условие че Казанлък беше първият град в Старозагорска област, пуснал в употреба нови електробуси с прилежащи станции, спирки и продължаващ проект за населените места, предложението на БСП съветниците звучи гротескно.

Черешката на тортата е обаче свързана с имотите на Община Казанлък в Равда и Несебър. Рефрен, до болка познат от последните няколко години, за което БСП организира подписка, протести и прочие…

Вероятно в БСП нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. В този контекст припомняме, че и общинските съветници на БСП в Стара Загора отново поискаха безплатни детски градини и ясли.

Въпросът е в парите… Откъде те ще дойдат по време на пандемията от COVID-19, на спрени от работа обекти и респективно незначителни приходи в общинската хазна…

Ако целта е поредното дискредитиране на местната власт – този цирк вече сме го гледали в Казанлък!

Йовка НИКОЛОВА

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж