Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започва поетапното поставяне на втората доза от ваксината на Pfizer-BioNTech

РЗИ

Започва поетапното поставяне на втората доза от ваксината на Pfizer-BioNTech срещу COVID-19 на заявилите желание медици, работещи на първа линия в област Стара Загора. Днес РЗИ – Стара Загора получи необходимия брой флакони от ваксината за поставяне на втората доза на лекарите, имунизирали се в края на 2020 г.

При получаване на ново количество ваксина ще продължи имунизирането на медицински лица, попадащи във Фаза 1 на Националния ваксинационен план - лекари от извънболничната медицинска помощ в медицински центрове, диагностично-консултативни центрове, групови и индивидуални практики, стоматолози и фармацевти.

Предвид необходимостта от стартирането на ваксинация на лица, попадащи във Фаза 2 на Плана, са предприети подготвителни действия. Общият брой на желаещите да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 персонал и потребители в социални институции, към днешна дата на територията на област Стара Загора е 306, а на педагогически и непедагогически персонал в детските градини и в системата на средното образование - 990.

Съгласно писмо на Министерството на здравеопазването, в периода 25.01. – 03.02.2021 г. ще се проведе организирано изследване на желаещите от педагогически и непедагогически персонал с бързи антигенни тестове срещу COVID-19.


Д-Р СТАНИМИР СТАНКОВ
Директор на РЗИ – Стара Загора

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: