Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа обвиняем за кражба, предаден на полицията от гражданин

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.В., на 27 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 22.01.2021 г. до 23.01.2021 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използването на неустановено техническо средство е отнел чужди движими вещи от владението и собствеността на различни физически лица, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196, ал.1 вр. чл.195,ал.1 вр. чл.194 ал. 1 вр. чл.26 вр. чл.29 от Наказателния кодекс.
На 22 срещу 23.01.2021 г. обвиняемият С.В. влязъл в подземни гаражи на жилищна кооперация в централната част на гр. Стара Загора. Той разбил стъклата на два автомобила, паркирани там и отнел различни вещи - пари, куфарче, флаш памет, мъжки парфюми и др, След това С.В. се насочил към съседна кооперация, където се качил на последния етаж с таванските помещения. Обвиняемият разбил входната врата на едно от тях и отнел раница, компютърни части и аксесоари и др. Вещи поставил в раницата и решил да напусне сградата. На входа бил видян и задържан от живущ в кооперацията, който подал сигнал в полицията. Общата стойност на отнетите вещи е 344,20 лв.  

С.В. е криминално проявен и осъждан. Деянията на 22/23.01.2021 г. са извършени в условията на опасен рецидив, след като  e изтърпял наказание „лишаване от свобода“  през януари 2020 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С.В. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо С.В. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж