Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа рецидивист за кражба от жилище в гр. Чирпан

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение - Чирпан съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.Х., на 34 г., привлечен като обвиняем за това, че на 21.12.2020 г., в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, е отнел чужди движими вещи от владението на другиго, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196 ал.1, вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29 от Наказателния кодекс.
На 21 декември 2020 г., в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, обвиняемият Т.Х. влязъл в жилището на пострадалия през незаключена входна врата. От помещенията отнел пари и три мобилни телефони, всичко на обща стойност 1231,97 лева. След извършване на престъплението Т.Х. се е укрил от органите на полицията, напуснал гр. Чирпан, което наложило обявяването му за общодържавно издирване. Той е бил задържан на ГКПП - Калотина на 2.02.2021 г. при опит да напусне страната.

Обвиняемият Т.Х. е осъждан многократно и е изтърпявал ефективно наложени му наказания „лишаване от свобода“. Настоящото деяние е извършил при условията на опасен рецидив.

Районен съд – Чирпан е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Т.Х. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Т.Х. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж