Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Бюджетът на Община Казанлък за 2021 година бе приет на заседание на Общинския съвет

Бюджетът на Община Казанлък за 2021 година бе приет на заседание на Общинския съвет

Рамката на бюджета за 2021 година е близо 76 млн. лв., с близо 9 млн. лв. повече от  2020 година. И през тази година продължава програмата за подкрепа на младите семейства чрез предоставяне на ваучер в размер на 500 лв. за всяко новородено дете. Продължава и програмата за подпомагането на семейства с репродуктивни проблеми, като заделените за това средства в бюджета за 2021 година са в размер на 30 хил.лв.Остава и подкрепата за млади лекари и медицински сестри, които ще получават своята финансова помощ под формата на стипендия, като за това са предвидени 20 хил.лв. Медиците, които работят в covid – отделенията в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък ще продължат да получават своя допълнителен стимул за времето на пандемията. Предвидени са средства в размер на 10 хил.лв. за скъпо струващи операции на нуждаещи се. Какви още са акцентите в бюджета на Община Казанлък за 2021 година коментира Мария Цонева, заместник-председател на Комисията по икономика, бюджет и финанси в ОбС.

Мария Цонева подчерта още, че са заложени и средства за увеличаване на възнагражденията на кметовете на селата в община Казанлък, както и на заплатите на работещите във всички общински сфери.

Въпреки значително намалената приходна част на бюджета, е запазена заетостта на всички звена в Общината. Според Цонева тези акценти показват, че се работи с мисъл за хората и целите, които са поставени са напълно реално осъществими. По този начин Общината се стреми да откликне на очакванията на своите жители.


 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: